Receptek

2010.10.04. 10:01

Készítsünk fűszertartót!

PLT-információ – Készülhet fémből, fából, bútorlapból, kerámiából, megvehetjük készen, de barkácsolhatunk magunk is fűszertartó polcot, dobozt vagy kis kosarat. Összegyűjtöttük a legmutatósabb ötleteket a fűszerek tárolására.

Szabados Judit

Ha a fűszertartó készletet sem szeretnénk a gyártók hóbortjára bízni, gyógyszeresüvegcséket és kisebb befőttes- vagy bébiételes üvegeket újrahasznosítva, némi üvegfestékkel megbolondítva készíthetünk egyedi fűszertartót is. Ragaszthatunk rá matricát vagy kontúrfestékkel is ráírhatjuk a fűszerek nevét, de akár decoupage ragasztóval is körbekenve az üveget, magvakkal, fahéjjal vagy fűszer növényekkel is díszíthetjük. Akrilfestékkel lekenhetjük a tetejét is, így igazán egyedi darabokat kaphatunk.

Fél óra alatt készíthetünk látványos fűszertartó polcot is, fából vagy bútorlapból. A befőttesüvegek tetejét ragasszuk, szögeljük a polc aljára, így az üvegek olyan látszatot keltenek, mintha a levegőben lógnának. Persze inkább látványos, mint praktikus megoldás, azoknak ajánlott, akik keveset főznek vagy emberfeletti türelemmel vannak megáldva.


Készíthetünk kis kosarat vagy dobozt is, amiből könnyedén pakolgathatjuk a fűszereket, ha pedig igazán exkluzív megoldásra vágyunk, vásárolhatunk kacsalábon forgó, LCD-kijelzős fűszertartót is, aminek a memóriájába feltölthetjük a recepteket, amik a sajátunkból hiányoznak.

Bármilyen megoldást is választunk, a lényeg, hogy paszszoljon a konyhabútorhoz, összhangban legyen főzési szokásainkkal, és könnyedén azonosítható legyen, hogy melyik fűszertartóban milyen növény lapul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!