Receptek

2014.03.26. 16:35

Klasszikus brassói recept

Olvasónk Kardos Zoltánné receptje.

Hozzávalók:

20 dkg kolozsvári szalonna
25 dkg vöröshagyma
70 dkg szűzpecsenye
10 dkg fokhagyma

bors
kevés víz
60 dkg burgonya

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágjuk és kis olívaolajjal félig megsütjük. Összevágjuk a hagymát és sok fokhagymát teszünk bele. A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a szalonnához majd készre pirítjuk őket. A krumplit ropogósra sütjük és 1 kanál víz hozzáadásával összekeverjük a raguval. Amikor kész, káposztával töltött paprikát kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!