Receptek

2011.03.31. 14:27

Lepd meg párod szív alakú tojásos reggelivel! (Recept)

A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út... Duplán igaz lehet a mondás, ha némi romantikát is viszünk az általunk elkészített fogásokba, s mondjuk szív alakú ételekkel lepjük meg párunkat. S bár a téves hiedelem ellenére, miszerint április 1. amolyan "férfinap", kedveskedhetünk a pasiknak ezen a napon például egy csupaszív reggelivel vagy vacsorával.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Végre eljött az április, a szerelem és a bolondozás hónapja. S bár a sokakban élő hiedelem, miszerint április 1. , azaz bolondok napja amolyan "férfinap", téves, biztosan örülni fog párunk, ha a nőnapon tanúsított kedvességét ezen a hóbortos tavaszi napon valami különlegességgel háláljuk meg. Hivatalosan ugyan november 19. a nemzetközi férfinap, de valami apró, különleges meglepetésnek biztosan minden nap örül szívünk választotja, ha nincs is születésnapja, évfordulótok vagy épp Valentin-nap. Megmutatjuk, hogyan készíts el gyorsan és egyszerűen egy-egy csupaszív reggelit avagy vacsorát szereteted jeléül.

Szív alakú finomságok

A szív alakú ételek egyre divatosabbak: cukorkából rengeteg fajta létezik, panírozott falatkákból, felvágottakból is akad választék,  sőt, egy-két pizzéria kínálatában is megtalálható már a szív alakúra formázott olasz tészta.

Ám, mint mindenre, úgy az ételekre is igaz az, hogy minden saját készítésű, ötletes meglepetést nagyra értékel az erősebbik nem. Bizonyára annak is örül a párunk, ha a melegszendvics tetejére ketchup-csíkokkal rajzolunk szivecskéket, vagy írunk izgalmas üzenetet, azonban aki egy kicsit kreatívabb és ügyesebb, annak érdemes kipróbálni valami extrábbat. Például elkészítheti a tojásos-sajtos virsli szivecskéket vagy pár szív alakú főtt tojás szeletet

A nyers virsliket (hosszabb fajtájút) hosszábban félbe vágjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket szív alakban. Ezután reszelt sajtot szórunk a szív forma közepébe, belenyomkodjuk a formába, majd egy-egy felvert tojást is ráöntünk a sajtra és addig hagyjuk a sütőben a virsliszíveket, amíg a tojás meg nem sül teljesen.



Szív alakú főtt tojás

A trendhunter.com bemutatta a szív alakú főtt tojás elkészítési folyamatát, amit most mi is megosztunk olvasóinkkal, mert bár elég macerásnak tűnhet, mégis egyszerű. A végeredmény pedig igazán különleges és abszolút megéri a fáradozást, hogy szívünk választottja érezze, mennyire fontos és különleges számunkra.

Mindössze valamilyen vastagabb lap (például kartonpapír), egy evőpálcika (vagy ha az nincs, akkor egy fakanál nyele is megteszi), és pár befőttesgumi kell  a mutatványhoz. A keményebb, csónak formájúra kettéhajtott lapba bele kell szorítanunk a főtt tojást, a tetejére pedig óvatosan rányomjuk a pálcikát - ez  a mélyedés adja majd a szív forma tetejét. A pálcikát és a lapot befőttes gumik segítségével rögzítjük egymáshoz, a pálcikát hosszában beleszorítva a tojásba.  Minimum negyed órára hűtőbe tesszük a papírba szorított tojást, majd a kívánt forma elérése után keresztben szeleteljük.

A szív alakú főtt tojás a képek alapján elkészíthető:

Jó étvágyat és sok sikert kívánunk a romantikus reggelihez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!