Receptek

2011.02.12. 12:00

Mediterrán Valentin napi menü: Ufra kebab sajtos quesadillával - recept és videó

Látványos, de könnyen elkészíthető, különleges mediterrán ételt mutatunk be olvasóinknak, amit akár Valenti napi meglepetésként is tálalhatnak kedvesüknek. Könnyű elő és főétel, frissítő salátával, mediterrán ízekkel.

Garai Antal 'Atom'

Valentin napon sokféle meglepetéssel készülhetünk kedvesünknek, s most nem is akarnánk a plüssmackók, édességek, virágok sorát felvázolni, maradnánk a főzésnél. Egy különleges étel elkészítése szintén jó meglepetés lehet, pláne akkor, hogy ha az alkalmi séf nem jártas a konyhában. Cikkünkben egy könnyű, mediterrán ételt tálalunk, az étel elkészítésében Bindics-Balkani Ilan Attila séf volt segítségünkre a Kispipa Panzió és Vendéglőben.

A menü: Ufra Kebab sajtos quesadillával, salsa salátával, fűszeres burgonyával és grillezett zöldségekkel. - amennyire hosszú az étel neve, olyan könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Látványos, gyors, és nem csak Valentin-napra, hanem baráti összejövetelekre is kiváló, melyeken meglephetjük ezzel ismerőseinket.

Sajtos quesadilla salsa salátával - az előétel
A quesadilla egy tradicionális mexikói étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A tortilla lapokat megtölthetik akár zöldséggel, akár hússal is, de lévén, hogy most egy könnyű, étvágycsináló előétel szerepét kapja, így csak sajt kerül bele.

Hozzávalók:
- tortilla lap (hipermarketekben jellemzően kapható), sajt, tejföl vagy joghurt
- A salátához: kockákra vágott paradicsom, kockákra vágott és pirított hagyma, vágott petrezselyem, só bors, citromlé, olívaolaj

A salsa saláta és a sajtos quesadilla elkészítési módját nézze meg videónkon!:


Ufra Kebab grillezett zöldségekkel és fűszeres burgonyával - a főétel
Főételünk szintén könnyedén elkészíthető, laktató, de nem nehéz étel. Eredetileg bárányhúsból készítik, de a magyar szájíznek jobban megfelelő, marha és pulykahúsból készíthetjük. Igaz, hogy a Kebabot sokan csak gyros-féleségként ismerik egyes gyorsétkezdékből, de meg kell jegyeznünk, hogy ez most nem az.

Hozzávalók:
- darált marhahús és pulykahús 1:1 arányban, zsemlemorzsa, vágott petrezselyem, csirkeleves-kocka, fahéj, feketebors, fehérbors, őrölt kömény, oregánó, őrölt koriander, fokhagymapép, pirított hagyma kockázva, hurkapálca
- fűszeres burgonyához: paprika, só, bors, petrezselyem, olívaolaj, burgonya (előfőzve)
- grillezett zöldségekhez: olívaolaj, paprika, paradicsom, ízlés szerint balzsamecet,
- rizs

Az Ufra Kebab elkészítési módját nézze meg videónkon!:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!