Receptek

2013.07.14. 12:51

Meggyes és pudingos a rétes recept

Nyár van, egymás után érnek a finom gyümölcsök. Nemcsak nyersen fogyasztva szeretjük, kitűnő süteménytöltelékek is. Most például a meggyet használta fel e heti háziasszonyunk.

Simon Erzsébet

A savanykás meggy felhasználásával számtalan édesség, tészta, krémes sütemény készíthető. Horváth Istvánné Marcsi ezúttal rétest kínál, ám nem a készen vett réteslapokat töltötte meg a gyümölccsel. A tésztát is maga gyúrta, s pudingba ágyazta a pirosló gyümölcsszemeket.

Horváth Istvánné Marcsi a meggyes, pudingos rétesben a piros gyümölcs fanyar ízét ötvözte a vaníliás puding édességével. Fotó: Simon Erzsébet

Hozzávalók a meggyes-pudingos réteshez: 35 dkg liszt, egy tojás, pici só, egy pohár 175 grammos tejföl, három evőkanál fagyos zsír, három evőkanál liszt. A kenéshez tejföl.Kell még két zacskó vaníliás puding, fél liter tej, négy evőkanál cukor, és egy kilogramm magozott meggy.

A lisztet a tojással, a sóval és a tejföllel összegyúrjuk, vékonyra sodorjuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, ezt rákenjük a kinyújtott tésztára. Feltekerjük, kis ideig pihentetjük, eközben a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük.

A tésztát hat egyenlő részre vágjuk, majd körülbelül 15-ször 35 centiméteres téglalapokká nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a pudinggal, majd középre ráterítjük a kimagozott meggyet. A tészta két szélét felhajtjuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk és készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!