Receptek

2017.10.20. 17:31

Őszi mézes-krémes, ha igazi őszi desszertre vágyna

KÖCSK Annak, aki mégis inkább édesen fogyasztaná a gesztenyét (marónit), íme egy nagyon finom sütemény receptje, Bolláné egyéni variációjában.

Tersztyánszky Krisztina

A süteményt színes cukorral megszórva, apró kockákra vágva tálaljuk Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók a tésztához:

40 deka liszt, 10 deka margarin, egy csipet őrölt fahéj, egy csipet só, 10 deka cukor,

10 deka méz, 2 tojás, egy teáskanál szódabikarbóna,

2 evőkanál kakaó, egy citrom reszelt héja és leve, egy csomag vaníliás cukor. A krémhez: 8 deci tej, 2 csomag fehércsokoládés pudingpor,

25 deka margarin, 20 deka cukor, 25 deka gesztenyemassza, ízlés szerint rum. A töltéshez savanykás lekvár.

A tojásokat, a margarint, a cukrot, a mézet, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert szódabikarbónát és a kakaót. Összedolgozzuk. Ha kemény a tészta, akkor szükség szerint kevés tejet adunk hozzá.

Négy részre osztjuk, közepes nagyságúra kisodorjuk és egyenként megsütjük.

Közben megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Kihűlés után hozzáadjuk a margarint, a gesztenyemasszát, a rumot és a porcukrot.

Az első lapot megkenjük a krémmel. Rátesszük a második lapot, arra otellóból készült szőlőlekvárt (vagy bármilyen más fajtát) kenünk. A harmadik lapra szintén krém jön, majd ezt beborítjuk a negyedik lappal. A tetején eloszlatjuk a maradék krémet, és instant kakaót szitálunk rá. Ha tetszik, színes tortadarával is dekorálhatjuk.

A süteményt színes cukorral megszórva, apró kockákra vágva tálaljuk Fotó: Tersztyánszky Krisztina

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!