2013.12.09. 19:41
Recept: Karácsonyi pontyfilé gombás csuszatésztával
Olvasónk Dr. Pribenszky Gábor receptje.
Hozzávalók:
4 szelet pontyfilé vagy 8 szelet ponty-patkó
10-15 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál zsír
25 dkg gomba
3 dl tejföl
1 fej közepes vöröshagyma
30 dkg csuszatészta
2 evőkanál liszt
só
pirospaprika
Elkészítés
A halszeleteket vékony szalonnával megtűzdeljük, besózzuk. A vöröshagymát és a gombát apró kockára vágjuk, a tésztát megfőzzük. A hagymát és a gombát a nedvesség elpárologtatásáig lesütjük, hozzáadjuk a sót, pirospaprikát, lisztet majd felengedjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a tejfölt és elég sűrűre főzzük.
A lisztbe mártogatott pontyszeletek mindkét oldalát forró zsírban megsütjük. Haloványan kizsírozott tepsiben vagy jénaiban elterítjük a kifőtt tésztát, rárakjuk az elősütött pontyszeleteket, és leöntjük az elkészült gombamártásunkkal.Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.