Gluténmentes muffin

2018.12.26. 13:00

Speciális liszt kell hozzá, rászórt gyöngyökkel érdemes feldobni

Sokak kedvence lehet az egyszerű, de nagyszerű gluténmentes muffin, könnyű, finom, nem lehet észrevenni az állagán, hogy a szokásostól eltérő alapanyagból, különleges lisztből készült.

Merklin Tímea

A muffint díszíthetjük cukor- vagy csokigyöngyökkel

Fotó: Szendi Péter

Hozzávalók: fél kilogramm gluténmentes Brownie-Mix GF liszt, 1 darab tojás, 1 deciliter víz, valamint 0,8 deciliter étolaj.

A muffint díszíthetjük cukor- vagy csokigyöngyökkel
Fotó: Szendi Péter

Elkészítés: A lisztet az étolajjal, vízzel és az egész tojással összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk, a tésztát muffinformákba töltjük, és előmelegített sütőben sütjük ki. Aki szereti, tehet bele aszalt gyümölcsdarabkákat, összetört étcsokoládét. Ha azt akarjuk, hogy a gyerekek ezt válasszák, a figyelmüket felhívhatjuk azzal, hogy kívülről csokoládégyöngyökkel díszítjük. Ezt az ötletet is Vinczéné Végvári Katalin dietetikustól kaptuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!