Reklám

2010.09.19. 22:01

Új profilt építenek a korábbi munkatapasztalatokra (x)

Szombathely - Hosszú távú fejlesztéseihez hazai szakembereket keres az iSi Automotive Hungary Kft., a bécsi iSi Automotive leányvállalata.

Prófusz Péter

Az iSi Automotive az autóipar elismert beszállító cége, az anyacéget még 1811-ben Bécsben alapították. A vállalat elsősorban az Audinak dolgozik.

A bécsi iSi több mint tizenöt éve foglalkozik generátorok gyártásával, és körülbelül egy éve már légzsákokat is készít. Az iSi Automotive Hungary Kft. jelenlegi telephelye és csarnoka már évek óta a cég tulajdonában áll, korábban kisebb összeszerelőmunkákat végeztek a Vépi út 10. szám alatt, június vége óta azonban - a korábbi jó tapasztalatokból kiindulva - egy másik profilt hoztak ide, s légzsákokat gyártanak az üzemben.

Mint arról annak idején beszámoltunk: az iSi Automotive Hungary Kft.t idén februárban alapította meg az anyavállalat, rövid idő alatt megérkeztek a gépek, az első dolgozókat március elsejétől kezdték el felvenni, pár hétre rá pedig megindult a próbagyártás. A cég első megrendelője az Audi lett.

Mint Gohlke Bernhard telephelyvezetőtől megtudtuk, a darabszám hétről-hétre növekszik, ennek megfelelően minden héten bővítik a létszámot.

Április elején az Audi szakemberei ellenőrizték az üzemet, s a telephely meg is kapta a gyártási engedélyt, majd a második - szintén áprilisi - audit után a szériagyártásra is rábólintott a vevő.

Az elmúlt hónapokban alaposan felfutott a termelés, a korábban tervezett mennyiségnél immár 30 százalékkal többet kell gyártaniuk. Ennek egyenes következményeként újabb és újabb dolgozókat vettek fel, s ma már kilencven körül mozog a munkások létszáma.

Gohlke Bernhard elmondása szerint az iSi Automotive Hungary Kft. egyik legnagyobb problémája, hogy Szombathelyen és vonzáskörzetében kevés a szakember. Éppen ezért elsősorban és folyamatosan varrógép-műszerészeket és varrónőket keresnek, nemcsak a környékről, hanem már az egész ország területéről is.

A legújabb értesülések arról szólnak, hogy az Audi további termelés-növekedéssel számol, ennek megfelelően a szombathelyi vállalatnál is növekedni fognak a gyártási darabszámok. A varrógépekhez és a varrásos technológiával gyártott termékekhez értő dolgozókat így a jövőben is keresni fogja az iSi.

A telephelyvezető arról is beszámolt, hogy január elejétől ugyancsak az Audi részére egy új projekt gyártásába fognak, és elkezdték keresni a dolgozókat, hogy megfelelően felkészíthessék őket a feladatra.

És ez még nem minden: a cég további fejlesztéseket is tervez, például egy lézervágó berendezés beüzemelése is szerepel a fejlesztési elképzelésekben.

Mint megtudtuk: a cég vezetése örül, hogy Szombathelyt választották székhelyüknek, és biztosak abban, hogy hosszútávú munkalehetőséget tudnak biztosítani a jelenlegi és leendő dolgozóiknak. Nem beszélve arról, hogy az elmúlt időszakban nagyon jó szociális juttatási rendszert dolgoztak ki számukra. Amennyiben pedig valaki messzebbről jár munkába, a cég szálláslehetőséget is tud biztosítani. Az iSi Automotive Hungary Kft. mindemellett egy saját buszos rendszer kiépítését is tervezi, hogy a vidékről bejáró dolgozók is könnyebben juthassanak el Szombathelyre. A vállalatnál cafeteria-rendszer is működik, ezért aki megfelelő szaktudással rendelkezik és érdekelt abban, hogy jól fizető, biztos, hosszútávú állása legyen, megfelelő munkakörülmények között, az iSi Automotive Hungary Kft.-nél biztosan megtalálja a számítását. (x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!