Reklám

2017.01.12. 14:14

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit (x)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tavasszal hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több, mint 6100 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

A 2016. tavaszán indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 27 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Bódy Kornél, a veszprémi Plasticor Kft. ügyvezetője annak a 6100 vállalkozásnak az egyike, amelyik fontosnak tartotta csatlakozni ehhez az úttörő programhoz.

„Fejlesztések nélkül nem tudnánk versenyképesek maradni. Ennek útja a termelékenység fokozása, a hatékony időgazdálkodás, amihez az IT rendszerek naprakész ismerete és használata elengedhetetlen. Ezért a pályázatokat mi prioritással kezeljük. A Modern Vállalkozások Programjának egyik előnye, hogy az IKT tanácsadó cégre szabottan, szakszerű segítséget tud nyújtani, illetve a pályázati források is könnyebben elérhetővé válnak számunkra.”

Dr. Nagy László nyíregyházi vállalkozó is a folyamatos fejlődésben látja a sikert.

„Kisvállalkozásként multinacionális ügyfélkörünk van, így elvárás felénk, hogy fejlett technikákat, technológiákat alkalmazzunk működésünk során, lépést tartsunk az informatikai fejlesztésekkel. A Modern Vállalkozások Programja erre kiváló lehetőséget biztosít. Fiaim az Y generáció tagjai. Rajtuk keresztül én is megtanultam, hogy érdemes nyitottnak lennem és fejlődnöm kell, különben cégem lemarad.”

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő állomása Szombathely, ahol 2017. január 19-én a Tó Vendéglőben tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

 

 

A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon minél hamarabb, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Szombathely, Tó Vendéglő, Rumi Rajki sétány 1.
2017. január 19. csütörtök 14.00 - 18.30 h
Bővebb információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!