Reklám

2011.04.19. 09:47

Retorikaverseny angolul

Budapest - Angol nyelvű retorikaverseny került megrendezésre nemrég a BBC Entertainment és az European Speaking Union (ESU) szervezésében, a Magyar Telekom támogatásával.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tizenhat, 16 és 20 év közötti diák mutatta be a döntőn beszéd- és prezentációs készségét a közönség és a zsűri előtt. A BBC Entertainment jóvoltából a magyarországi első és második helyezett megmérettetheti magát az English Speaking Union nemzetközi retorikaversenyén Londonban, május 23-28. között. A díjakat Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Greg Dorey, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, valamint Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója adta át a nyerteseknek.

Christopher Mattheisen elmondta: a Magyar Telekom kiemelt feladatának tartja a fiatalok gondolkodásának formálását, tudásuk és általános műveltségük bővítését, látókörük szélesítését.

A retorikaversenyen  Döbrösi Laura Anna, a budapesti Alternatív Közgazdasági Szakközépiskola tanulója lett Magyarország legjobb angol nyelvű szónoka. Az első helyezett versenytársával, a második helyen végzett Gyuris Katinkával, a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulójával utazhat a verseny nemzetközi döntőjére Londonba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!