Basaksehir

2018.05.10. 20:49

Rekordbüntetést kapott Arda Turan

Tizenhat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Arda Turan, a Basaksehir labdarúgója, mert egy bajnoki mérkőzésen meglökte a partjelzőt.

ISTANBUL, TURKEY - MAY 04: Arda Turan (14) of Medipol Basaksehir reacts to the referee during Turkish Super Lig soccer match between Medipol Basaksehir and Demir Grup Sivasspor at 3rd Istanbul Basaksehir Fatih Terim Stadium in Istanbul, Turkey on May 04, 2018. Arif Hudaverdi Yaman / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Arif Hudaverdi Yaman

A török válogatott futballista – aki januárban kölcsönben érkezett az FC Barcelonától – a Sivasport elleni, múlt pénteki mérkőzésen előbb beleüvöltött az asszisztens arcába, majd meglökte, mivel nem értett egyet azzal, hogy bedobást jelzett az ellenfélnek, miközben ő a földre került egy szerelésnél. Az esetet követően a magáról megfeledkezett játékost azonnal kiállította a bíró.

A szövetség fegyelmi testülete az eltiltás mellett 39 ezer török lírás (2,4 millió forint) bírságot is kiszabott rá. Mindkét büntetés rekord a török bajnokságban.

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, ezzel a Basaksehir két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll, három ponttal lemaradva az éllovas Galatasaraytól.

Borítókép: Arda Turan eléggé begőzölt

AFP / Anadolu Agency / Arif Hudaverdi Yaman

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában