Rendőrségi

2009.07.14. 09:35

Cserépben nevelt kábítószernövények Cserépfaluban

Miskolc - Lakossági bejelentés alapján bukkantak rá a rendőrök arra a 18 tő, cserépben nevelt, kábítószernek minősülő növényre, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalu külterületén egy zárt kertben neveltek - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t kedden.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kisebbfajta kábítószer-ültetvény egy aljnövényzettel, bozóttal benőtt terület közepén egy irtott és művelt földdarabon volt. Az ingatlan hajdúböszörményi tulajdonosánál tartott házkutatás során újabb 9 tő bódító növényt, illetve csaknem 60 grammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök. A férfi részletes beismerő vallomást tett, de - mint kiderült - a Cserépfalu határában lévő telket nem ő, hanem volt feleségének új partnere használja, igaz, a föld a nyilvántartás szerint az ő nevén van - ismertette a részleteket Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Hozzátette: így jutott el a hatóság a cserépfalui cserepes ültetvény valós tulajdonosához, egy Derecskén élő férfihoz. A nála tartott házkutatás során termesztett növényi droghoz köthető anyagmaradványokat foglalt le a rendőrség. A bizonyítékok hatására a férfi beismerő vallomást tett, elmondása szerint a növényeket saját fogyasztásra ültette. 

A mezőkövesdi rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés miatt folytat eljárást, amelynek ideje alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek. A Büntető Törvénykönyv (Btk.) visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy "aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" - emlékeztetett Dobi Tamás.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!