Rendőrségi

2009.10.13. 11:27

Elsüllyedt egy munkagép a szegedi Vértóban

Elsüllyedt egy magára hagyott lánctalpas munkagép a szegedi Vértóban; kedden a déli órákban az eredetileg a meder kotrását végző jármű tetejéből már csak néhány arasznyi látszott ki a vízből.

MTI

Ezt tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az állóvíz gondozását végző Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása szerint a Vértó iszaptalanítása szeptember közepén kezdődött el. Első lépésként a mederben lévő vizet leengedték, majd a száradását követően a szikkadt iszapot kotorták volna ki a mederből. A hirtelen lezúduló jelentős mennyiségű csapadék miatt azonban a tó újra megtelt vízzel.

A Vértó fő feladata a csapadékvíz tárolása, kis mélysége és a csekély vízmennyiség miatt azonban „könnyen kibillenhet egyensúlyából", ezért az elmúlt évek során jelentős mennyiségű iszap halmozódott fel a medrében. A tó vízminőségének javításához az iszapot el kell távolítani – közölte Balaton Krisztina, a vízmű kommunikációs vezetője.

Ide kattintva megnézheti a tóba süllyedt lánctalpast!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!