Rendőrségi

2010.04.07. 12:23

Húsvéti ellenőrzések: 826 vezetőt igazoltattak a rendőrök

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a húsvéti ünnepekkor fokozottan ellenőrizték a közlekedőket.

Varga Nóra


A rendőrök a hosszú hétvégén 826 járművezetőt igazoltattak  megyeszerte. Az ellenőrzések során 17 esetben színeződött el az alkoholszonda. Az ittas járművezetők közül nyolcan gépjárművet vezettek, kilencen biciklire ültek úgy fel, hogy előtte felöntöttek a garatra. A húsvéti ünnepekkor az intézkedő rendőrök hét vezetői engedélyt vontak be  a helyszínen.  

A három nap alatt egyéb szabálysértés miatt 90 szabálysértési feljelentés készült, valamint a járőrök 47 helyszíni bírságot szabtak ki. Az intézkedések során hat esetben vonták vissza a hatósági engedélyt a rendőrök. 

A hétvégi ellenőrzés során 68 gyorshajtóról készült fénykép a megye útjain. A rendőröket húsvétkor csupán egy súlyos kimenetelű közlekedési balesethez riasztották, ez annak köszönhető, hogy  a járművezetők többsége a közlekedési szabályokat betartva, egymásra vigyázva közlekedett.

 

A hosszú hétvégén hatvannyolc gyorshajtóról készült fénykép Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!