Rendőrségi

2010.08.05. 14:36

Elkapták a belvárosi réztáblákat ellopó két fiatalt

Az elmúlt két hónapban több helyen kélt lába rézből és bronzból készült tábláknak a belvárosban: a tolvajok még a Városházát sem kímélték. Most úgy tűnik, a rendőrök megtalálták az elkövetéssel gyanúsítható két fiatalt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Május 25-én érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint az Uránia udvarban lévő egyik üzlethelyiség falán elhelyezett 2 db réz keretet tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. Majd június 3-án hasonló esetet jeleztek, ezúttal egy szombathelyi családi ház faláról vittek el ismeretlen személyek 2 db rézből készült táblát.

Hasonló jellegű bűncselekményről érkezett a bejelentés július 5-én, amikor egy Weöres Sándor emlékére készült bronz emléktáblát tulajdonítottak el. Majd július 6-án a Városházához riasztották a rendőröket, mivel ismeretlen elkövetők eltulajdonították az épület falán lévő, a „2008. évi Virágos Magyarországért verseny I. helyezése” feliratú bronzból készült táblát.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya nyomozást indított mind a négy esetben ismeretlen tettes ellen. A nyomozási eljárás során a hatóság látókörébe került egy 15, valamint egy 22 éves szombathelyi férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével. A gyanúsított személyek vallomásai alapján az eltulajdonított színesfémek feltehetően egy szombathelyi Kft-hez kerültek.

A felvásárlást végző 40 éves cégvezetőt és testvérét a hatóság orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsítja. A négy esetben összesen közel 300.000 Ft összegű kárt okoztak a tolvajok. Az anyagi károk pontos megállapítását szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség. A fenti bűncselekmények elkövetője a Btk. értelmében 3 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetők szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!