Rendőrségi

2010.09.28. 16:09

Felrobbant egy családi ház Őrbottyánban

Egy ember holttestét találták meg a tűzoltók annak a családi háznak a romjai alatt, amely gázrobbanás miatt megsemmisült kedd délután a Pest megyei Őrbottyánban.

MTI

Petróczi Tímea tájékoztatása szerint az már bizonyos, hogy az épületben bekövetkezett robbanást a vezetékes gáz okozta. A családi ház romjai alatt egy holttestet találtak a tűzoltók, és vizsgálják, hogy a balesetnek vannak-e további sérültjei.

 

A váci tűzoltóságra nem sokkal délután öt óra után érkezett a bejelentés, a tűzoltók mellett a mentők és a rendőrök is nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A gázművek az érintett utcaszakasznál elzárta a gázvezetéket - mondta a szóvivő.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a kedd délutáni őrbottyáni gázrobbanásban meghalt férfi magára robbantotta a házát, mivel korábban a szomszédok elmondása szerint többször is fenyegetőzött ezzel - közölte kedd este az MTI-vel a Fidesz- KDNP őrbottyáni polgármesterjelöltje, aki a tűzoltókkal egyidőben érkezett a helyszínre, a fültanúja volt a romba dőlt ház mellett zajló beszélgetéseknek.

Cs. Bíró Attila szerint a szomszédok arról számoltak be, hogy az idős férfi nem egyszer hangoztatta: bizonyos sérelmei miatt magára robbantja a házát. A polgármesterjelölt beszélt azzal a helyi önkormányzati képviselővel is, aki a tűzoltókat riasztotta, s aki látta, hogy az idős ember az összedőlt házban egy gerenda alatt feküdt, senki sem tudott segíteni rajta. Elmondása szerint a kiérkező orvos is csak a halál beálltát állapíthatta meg.

Az őrbottyáni polgármesterjelölt elmondta, hogy szörnyű látvány fogadja a Rákóczi utcai ház környékén járókat - az épület teljesen megsemmisült, de a robbanás erejétől  két szomszédos ház ablakai is betörtek, sőt az egyiknek a tetőszerkezete is megsérült. A szomszédok, illetve a környékbeliek késő este is segítenek a szétszóródott törmelék eltakarításában, s folyik a kitört ablakok fóliázása is.

Kedd délután az őrbottyáni Rákóczi utcában egy régi típusú, 5 méter széles, 18 méter hosszú parasztház semmisült meg gázrobbanás következtében. A katasztrófavédelem szóvivőjének közlése szerint a ház romjai alatt holtan talált tulajdonoson kívül senki sem tartózkodott az épületben, felesége és gyermekei nem voltak otthon. A hozzátartozókat rokonoknál helyezték el.

 

OLDALTÖRÉS: Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010

Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010

Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010

Halálos gázrobbanásos balesetek Magyarországon 2009-2010

Egy ember holttestét találták meg a tűzoltók annak a családi háznak a romjai alatt, amely gázrobbanás miatt megsemmisült kedd délután a Pest megyei Őrbottyánban. A Sajtóadatbank összeállítása a 2009 óta történt, halállal végződő gázrobbanásos balesetekről:

2009. február 3. - Törökszentmiklóson feltehetően túlmelegedés miatt felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán egy Móricz utcai házban. A készülék a helyéről kimozdulva nekicsapódott a ház 54 éves tulajdonosának, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

2009. február 20. - Polgáron, a Dante utcában valószínűleg gázrobbanás következtében felrobbant egy lakóház. A nagy erejű robbanás következtében négy szomszédos lakóépület is súlyosan megrongálódott, további hat-nyolc házban különböző mértékű kár keletkezett. A balesetben két ember, a 74 éves anya és 32 éves fia meghalt.

2009. április 25. - A Fejér megyei Soponyán kigyulladt egy családi ház palafedésű tetőszerkezete, és a ház mögötti melléképület garázsként szolgáló része. A tűz következtében a garázsban tárolt hét gázpalack felrobbant. A balesetben egy fiatalember meghalt, hárman megsérültek, egy tűzoltó pedig oltás közben a hőségtől lett rosszul.

2010. január 8. - Egy tömítetlen gázkonvektor miatt robbanás történt Budapest V. kerületében, a Balaton utca 12. szám alatti ház egyik lakásában. Az ott lakó 80 év körüli férfi a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épületből 86 embert költöztettek ki, a kár több száz millió forint.

2010. március 28. - Gázszivárgás miatt történt robbanás egy mezőkeresztesi családi házban. A robbanás egy 61 éves férfi halálát okozta. A vizsgálat megállapította, hogy a férfi a ház konyhájában, a gáztűzhelynél saját maga idézte elő a robbanást.

2010. június 23. - Egy ötven év körüli asszony meghalt, hatan könnyebben megsérültek, amikor gázrobbanás történt Nyíregyházán, egy Arany János utcai négyemeletes társasházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!