Rendőrségi

2010.10.12. 21:27

Hazacsempészte magyar munkása holttestét a burgenlandi gazda (Újabb részletek)

Átcsempészte a határon magyar területre illegálisan foglalkoztatott magyar munkavállalója holttestét egy burgenlandi gazda, miután a férfi munka közben, osztrák területen összeesett és meghalt - írta egy osztrák napilap.

MTI

A Kronen Zeitung című bulvárlap internetes cikke szerint a gazdát a munkások értesítették, miután a férfi a szívéhez kapott, majd holtan esett össze. Lánytestvére a lapnak elmondta, hogy testvérével a halott munkást egy autó hátsó ülésén titokban hazavitték a családhoz. A jánossomorjai (Mosonszentjános) férfit azóta el is temették.
   
Az ügyben névtelen feljelentés alapján nyomoznak Ausztriában. A lap úgy értesült, hogy a magyar hatóságokat is bevonták a vizsgálatba. Mint a vámhivatalnak írt levélből kiderült, a halott férfit otthona előtt egyszerűen kitették a kocsiból.

Az orf.at internetes oldal úgy tudja, Cser Lászlónak hívták az elhunytat, felesége és négy felnőtt gyermeke gyászolja - a családfőt szeptember 7-én temették el. A család elutasította, hogy a hatóságok exhumálják a holttestet, így csak valószínűsíthető, hogy szívroham volt a halál oka.  A családtagok azonban önként vallomást tettek az ügyben, értesült az osztrák portál.

A helybeliek úgy tudják, a szívbeteg férfi -  sokakhoz hasonlóan - gyakran járt át Ausztriába, általában mezőgazdasági munkákra. Az osztrák hatóságok most igyekeznek tisztán látni az ügyben, ugyanis egy orvosnő már a helyszínen megállapította a magyar munkás halálát.  Ugyanígy vizsgálatra vár, hogy ki alkalmazta a férfit, hogyan vitték át Magyarországra, illetve miért nem hívtak mentőt hozzá.

A krone.at portál a gazda és az elhunyt férfi családjától újbb részleteket tudott meg az esetről. Az osztrák férfi testvére elmondta, a 60 éves munkás azonnal meghalt. A holttestet betették a mikrobusz hátsó ülésére, a másik magyar kisegítő mellé, és átvitték a határon.

A hozzátartozók legnagyobb megdöbbenésére egyszer csak megjelentek a házban a halott családfővel, és lefektették az egyik ágyra. Az osztrák szőlősgazda pedig átadta a férfi napi bérét, húsz eurót, majd távozott.

A családtagok elmondták, a férfi gyakran járt át mezőgazdasági munkákra Ausztriába - ahogy ezt sokan teszik a határmenti falvakban,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!