Rendőrségi

2010.10.14. 10:54

Indiai kendert találtak két férfinél a rendőrök

Elfogtak a rendőrök két hódmezővásárhelyi férfit, akiknél két és fél kilogrammnyi indiai kendert találtak; a makói nyomozók is több, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt indítottak eljárást - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A 24 és a 28 éves hódmezővásárhelyi férfi szerda délután busszal utazott át a közeli Székkutasra, egyikőjük ugyanis kutyasétáltatás közben indiai kenderre bukkant a település külterületén - mondta Szenti Szabolcs.

Egy nagy táskát, zacskókat, valamint ollót vittek magukkal, amellyel a mintegy 2,5 kilónyi - a marihuána alapanyagául szolgáló - növényt be is takarították. Hazafelé azonban a megyei kapitányság felderítő osztályának munkatársai a vásárhelyi rendőrökkel közösen igazoltatták őket.

Mindketten azonnal beismerték, hogy saját fogyasztásra vágták le a növényeket, amelyeket meg akartak szárítani - közölte a főhadnagy, hozzátéve: a két férfi ellen kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt indult eljárás.

A makói rendőrök egy 40 éves férfit és édesapját állították elő. A fiatalabb férfi az ingatlanján indiai kendert termesztett, amelyet apja udvarában szárítottak ki. A helyszínen 42 tőnyi száradó növényt foglaltak le.

A nyomozók előállítottak egy 31 éves makói férfit is, akit azzal gyanúsítanak, hogy rendszeresen értékesített speedet legalább öt fogyasztónak. Egy 30 éves és egy 29 éves férfi ellen is eljárás indult, ugyanis a házkutatások során az ő lakásukban is kábítószer-tartalmú növényi törmeléket foglaltak le a rendőrök - mondta Szenti Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!