Rendőrségi

2010.11.08. 17:49

Féltékenységi dráma: magyar férfit lőtt agyon egy rendőr Ausztriában (frissítve)

Több lövéssel végzett egy rendőr egy magyar művésszel Ausztriában. A rendőr valószínűleg féltékeny volt, korábbi élettársát életveszélyesen megsebesítette, majd öngyilkos lett.

MTI

Féltékenységből lőtt le egy osztrák rendőr egy 50 éves magyar férfit a karintiai St. Paulban - közölte honlapján az orszták közszolgálati tévé és rádió (ORF). A rendőr a szolgálati fegyveréből leadott több lövéssel végzett korábbi élettársának barátjával, aki az ORF szerint művész volt. A rendőr korábbi élettársa, egy 44 éves nő súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták.  A feltételezett elkövető a vérengzés után öngyilkosságot követett el.

Az MTI hétfőn délelőtt a bécsi magyar konzulátusra hivatkozva azt a hírt adta ki, hogy az áldozat egy magyar származású német férfi, azonban az osztrák híradások egyértelműen magyar férfiről írnak, aki a hétvégén Szlovéniában járt egy kiálításon. Hazafele tartva tért be a hölgyhöz, akit egyébként az interneten ismert meg.

A kleinezeitung.at információi szerint a vasárnap este játszódott le a féltékenységi dráma. A 49 éves rendőr négy évig élt él a 44 éves hölggyel, ám körülbelül egy hónappal ezelőtt szakítottak. Az eddigi vallomások azt erősítették meg, hogy a férfi ezt nem volt hajlandó tudomásul venni, ezért vasárnap este  a nő házához hajtott, majd miután leállította a kocsit, pisztollyal (egy 9 milliméteres, belga gyártmányú FN) felfegyverkezve bement az épületbe.

Az első emeleten talált rá volt barátnőjére és annak új barátjára, egy 50 éves magyar férfira - utóbbit négy lövéssel megölte - a  pontos körülményeket most tisztázzák az osztrák nyomozók. A hölgyet mellkasán sebezte meg egy újabb golyóval, ám a nő még le tudott menekülni a földszintre, ahonnét telefonon értesítette a szomszédban lakó szüleit.  A rendőr ezalatt öngyilkosságot követett el.

Az eddigi adatok alapján a rendőr nem tudta feldolgozni a szakítást és a pszichés problémái miatt betegállományban volt, korábbi szolgálati fegyverét használta a szörnyű tett során. A legfrissebb hírek szerint a férfi kezelése során arról beszélt, 12 éves lányára való tekintettel semmiféle őrültséget nem tesz.

A kleinezeitung.at munkatársai az is kiderítették, hogy a rendőrség azonnal bevonja azon munkatársainak a szolgálati és saját fegyverét, akik pszichés problémákkal fordulnak orvoshoz. Azonban az osztrák jogrend szerint az orvosnak csak meghatározott betegségek esetén kell az elöljárókat értesíteni, mivel a személyes adatok védelme miatt általában nem adható ki, mi az oka a betegállománynak. Így a rendőrség gyakran kénytelen nem hivatalos forrásokból információkat szerezni - ezúttal azonban nem tudták, miért írták ki az egyébként rendes, nyugodt, de zárkózott és magának való emberként jellemzett kollégájukat.

A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, azonban a rendőrségi információk szerint még ki tudták hallgatni az életmentő műtét előtt. Az eset körülményeit még vizsgálják, a kleinezeitung.at szerint egy hasonló ügy történt egy évvel ezelőtt. Ekkor egy rendőr, attól félve, hogy kiderül kettős élete (felesége mellett szeretőt tartott), a vélt "informátor" házánál adott le egy lövést, amivel súlyosan megsebesített egy fiút, majd pedig végzett önmagával.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!