Rendőrségi

2010.11.04. 20:37

Páli lehúzó: 220 embert vágott át fejenként 15 ezerrel

Több mint kétszáz embert károsított meg egy páli férfi, aki hitelt felvenni szándékozó embereket tévesztett meg azzal, hogy alaptalanul segítséget ígért különböző kölcsönszerződésekhez.

MTI

A kaposvári rendőrkapitányságon kihallgatott férfit 222 rendbeli csalással gyanúsítják.
   
A férfi tavaly márciustól kezdődően újsághirdetéseket adott fel arról, hogy különböző típusú kölcsönök felvételéhez tud segítséget nyújtani. A hirdetésben megadott ügyfélszolgálati telefonszámon az érdeklődők felvilágosítás helyett egy emelt díjas telefonszámot kaptak, amelyen a gyanúsított jelentkezett, aki az érdeklődőknek szerződéskötési csomagot küldött 15.000 forint utánvételi díj ellenében.
   
A férfi konkrét hitelügyintézést ígért, noha egyetlen pénzintézettel sem állt kapcsolatban, így reális lehetősége sem volt hitelügyintézésre - olvasható a rendőrségi tájékoztatóban. A közlemény szerint a gyanúsított jogtalan haszonszerzés célzatával szándékosan tévedésbe ejtette a közreműködését igénylőket. Kárt okozott és csalást követett el.
   
A gyanúsított ellen korábban a szolnoki rendőrkapitányságon is folyt eljárás hasonló módszerrel elkövetett csalások miatt. A férfira akár öt év szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!