Rendőrségi

2011.01.18. 16:48

Tűzoltók sérültek meg a gázrobbanásban

Három tűzoltó mellett két lakó is megsérült a kedd délutáni győri gázrobbanásban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

MTI

Két tűzoltó szenvedett nyolc napon túl gyógyuló, felszíni égési sérüléseket; egyikük otthonában lábadozik, a másikat várhatóan tíz nap múlva bocsátják el a kórházból. A súlyosan sérült tűzoltó a fején és karján is körülbelül 10 százalékos égési sérüléseket szenvedett. A fején lévő sérüléseket az égési osztályon ellátták, a kezén lévő sérüléseket a későbbiekben műteni kell. Őt várhatóan csak két hét múlva engedik haza - tudatták.      Könnyebben sérült két lakó is.
   
Az OKF közlése szerint a robbanás által érintett épület, egy négyszintes, két lépcsőházas társasház, ahonnan 19 embert kellett kitelepíteni. Valamennyien a rokonoknál, barátoknál kaptak szállást, így nem tartottak igényt az önkormányzat által biztosított elhelyezésre. A lakótömb másik lépcsőházához tartozó lakásokba a bérlők visszaköltözhettek. Jelenleg a rendőrség és a tűzoltóság vizsgálja a tűzesetet. Az OKF főigazgatója azonnali felügyeleti ellenőrzést rendelt el - közölték.
   
Domanyik Eszter, a győri városháza szóvivője korábban arról tájékoztatott: a házban önkormányzati bérlakások vannak. Közlése szerint az egyik első emeleti üres lakásban, eddig tisztázatlan körülmények között történt a robbanás, amelynek ereje több lakásban megrongálta az ajtókat, ablakokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!