Rendőrségi

2011.01.17. 10:56

Vasárnapi balesetek: árokba hajtott, elsodorták

Több balesethez hívták a rendőröket vasárnap Vas megyében (a Gyöngyösfalunál történt tragédiáról külön írásban számoltunk be), a karambolokon kívül ittas vezetés, rongálás adott munkát a zsaruknak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy táplánszentkereszti lakos közlekedett vasárnap délután a 87-es főúton Tanakajd felől Táplánszentkerszt irányába, mikor eddig tisztázatlan okból kifolyólag elvesztette az uralmát motorja felett és az úttest melletti kerékpárútra esett. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Celldömölk és Mersevát közötti útszakaszon vasárnap,  az esti órákban személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Egy külsőváti lakos kerékpárját tolva gyalogosan közlekedett a 8404-es  főúton láthatósági mellény nélkül a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban. Haladása során gépkocsijával elsodorta Őt a vele azonos irányban közlekedő, az előzési manővert végrehajtó celldömölki lakos. A baleset során a kerékpáros személy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Vasárnap kora reggel Körmend belterületén egy csákánydoroszlói lakos gyalogosan közlekedett a Deák Ferenc út felől a Mátyás Király út irányába, és az Arany János út valamint a Mátyás Király út kereszteződéséhez érve feltehetően kellő körültekintés nélkül haladt át az úttesten. Haladása során a Mátyás Király úton a Rákóczki út irányába közlekedő személygépkocsi elsodorta a csákánydoroszlói gyalogost, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A keletkezett anyagi kár kb. 5.000 Ft.

Szentgotthárd felől Apátistvánfalva irányába közlekedett vasárnap reggel egy szentgotthárdi lakos az általa vezetett személygépkocsival, mikor haladása során feltehetően a nedves úton megcsúszott, melynek következtében letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd onnan az árkon áthajtva a tetejére borulva állt meg. A baleset során a gépjármű vezetője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A keletkezett anyagi kár  kb. 500.000 Ft-ra tehető. Mindkét ügyben szabálysértési eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság.

Egy répcelaki lakos Vámoscsalád és Vasegerszeg között a 86-os számú főúton közlekedett gépkocsijával, mikor haladása során hirtelen, feltehetően féktávolságon belül a menetiránya szerinti jobb oldali árokból egy őz ugrott elé. Az ütközés elkerülése érdekében a jármű vezetője elrántotta a kormányt és a menetiránya szerinti bal oldali vízelvezető árkon keresztül egy fás területen a tetejére borulva állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt, az ügyben szabálysértési eljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

Vasárnap  este Szombathely belterületén a 11-es Huszár úton a járőrök ellenőrzésük alá vontak egy személygépkocsit, melynek vezetőjén erős alkoholszag volt érezhető. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért nevezett személyt a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. A férfi vezetői engedélye elvételre került és az ügyben szabálysértési eljárás indult.

Ismeretlen elkövető Apátistvánfalván egy kétvölgyi lakos tulajdonát képező tehergépkocsi két első fényszóróját rongálta meg, mellyel kb. 60.000 Ft kárt okozott. Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Vasváron ismeretlen elkövető lakatlefeszítés módszerével nyitotta ki az egyik családi ház udvarán lévő fatárolót, ahonnét tüzifát és gázolajat tulajdonított el kb. 15.000 Ft értékben. A rongálási kár kb. 2.000 Ft-ra tehető. Büntetőeljárást indított a Vasvári Rendőrkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!