Rendőrségi

2011.02.24. 15:42

A sínekre lökték a Skodát: vasúti baleset a szombathelyi elkerülőn (frissítve)

Vasúti átjáróban ütközött össze két személygépkocsi Szombathely határában a 87-es főúton csütörtökön, majd az érkező személyvonat elsodorta az egyik járművet, egy Skodát. A balesetben az elsődleges információk szerint egy ember sérült meg.

Vas Népe

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a vasúti átjáró tilos jelzésénél várakozó személygépkocsiba hátulról hajtott bele egy másik autós, s ezzel rátolta az előtte állót a sínekre. A vétlen autósnak még sikerült lehajtania a sínekről, de a másik jármű az átjáróban rekedt.

A baleset részleteiről a szóvivő egyelőre nem tudott bővebbet mondani, információja szerint azonban a Sopron-Szombathely között közlekedő vonaton utazók közül nem sérült meg senki.

A helyszínről származó információ szerint a síneken rekedt autóból még idejében sikerült kimenekíteni a koccanást előidéző autó vezetőjét, akit valószínűleg a két autó ütközése során szerzett fejsérülése miatt szállítottak kórházba a mentők.

A körgyűrű érintett szakaszát - a két körforgalom között - a helyszínelés idejére teljesen lezárták, a forgalmat elterelték. Emiatt komoly torlódás alakult ki a környéken.

A Söptei út és a Nádasdy utca teljesen beállt, rendőri irányítás mellett haladt a forgalom a Szent Márton utcai kereszteződésnél, a terelés és a délutáni csúcs miatt a Zanati út és a környékén is nagy volt a dugó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!