Rendőrségi

2011.05.29. 08:33

Félmilliós díj egy tavalyi gyilkosság nyomravezetőjének

A budapesti rendőrfőkapitány bruttó félmillió forintos díjat ajánlott fel egy tavaly nyári gyilkosság nyomravezetőjének.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap a police.hu internetes oldalon hozta nyilvánosságra azt a felhívását, amelyben közli: a BRFK bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.
   
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen elkövető 2010. augusztus 20-án Budapesten a IV. kerületi Berzeviczy Gergely utca egyik lakásban megölt egy 89 éves nőt.
   
A BRFK azt kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, segítse a rendőrség munkáját.
   
A nyomravezetőnek kitűzött díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi; a rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli - olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!