Rendőrségi

2011.08.24. 08:55

Robbantással fenyegettek kilakoltatás közben

Közveszéllyel fenyegetés miatt lezárta a rendőrség szerda reggel Székesfehérváron a Selmeci utca azon szakaszát, ahol egy családot lakoltattak volna ki a lakásukból, ám telefonon bomba robbantásával fenyegetőzött egy ismeretlen személy. Az épületet átvizsgálták, a kilakoltatást azonban később felfüggesztették.

Fejér Megyei Hírlap

A rendőrök a gyalogos- és járműforgalom elől lezárták a területet, a gázszolgáltatást biztosító  E.ON pedig biztonsági okokból kikapcsolta a gázt. A helyszínre érkeztek a bombakeresők is - mondta el Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.  A helyszínen ott van a kilakoltatás ellen fellépő Magyar Szociális Fórum, az eseményt nagy sajtóérdeklődés övezi. Az épületet átvizsgálták, 10 óra előtt pedig elkezdődött a kilakoltatás - tudósított a Fejér Megyei Hírlap kollégája a helyszínről.

Két bútordarab került fel a teherautóra, de hamarosan vissza is vitték őket a házba, hiszen a kilakoltatást időközben ismét felfüggesztették. A városi bíróság döntött a felfüggesztésről, ez azonban nem jogerős, fellebezésre lehetőség van. Az adós azzal érvel, hogy a bank és a hitelfelvevő között nem történt meg a végelszámolás. Ennek a kérdésnek a tisztázására vizsgálat lefolytatására van szükség, a kilakoltatást addig a bíróság felfüggesztette. A vizsgálat hónapokig is elhúzódhat. A jogerős döntésig várni kell, a család pedig ezzel újabb haladékot kapott.

Július elején egyszer már elmaradt  annak a 90 éves asszonynak és két fiának kilakoltatása, akik hitelfelvétel miatt kerültek bajba. A kilakoltatást ma reggelre halasztották. Az önkormányzat - bár nem érintett az ügyben - egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel korábban a családnak.

További részletek az fmh.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!