Rendőrségi

2011.09.01. 10:57

Cozma-ügy - Feladta magát a szökött vádlott

Feladta magát csütörtökön Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja, aki augusztus 30-án szökött meg előzetes letartóztatása elől.

MTI

A BRFK P. Gábor szökése után azonnal körözést bocsátott ki, és nagy erőkkel, az összes kerületi kapitányságot bevonva kezdte meg a vádlott felkutatását - olvasható a police.hu internetes oldalon.

A rendőrség szerint a szökevény végül annak tudatában adta fel magát, hogy rövid időn belül úgyis elfogják majd.

A Cozma-ügyben az elsőfokú Veszprém Megyei Bíróság Pál Gábort társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek és ötévi börtönt szabott ki rá, mellékbüntetésként pedig több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetőleg 15 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetésére kötelezte. A vádlott a kiszabott ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Cozma-ügyben egyébként az első- és másodrendű vádlott, Raffael Sándor és Németh Győző egyaránt életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott; legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Sztojka Iván, harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie. Az ítélet az első-, másod- és harmadrendű vádlottak esetében sem jogerős, enyhítésért fellebbeztek.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!