Rendőrségi

2011.09.23. 12:47

Leszakadt a födém: 9 sérült, hárman őrizetben

Leszakadt egy födém Budapesten, egy IX. kerületi, Kén utcai lakóház első emeleti lakásában csütörtökön, kilenc ember megsérült. A lakók többsége új otthonokba költözhetett. A rendőrség eddig három embert vett őrizetbe az ügyben.

MTI

BRFK: már hárman vannak őrizetben

A rendőrség eddig három embert vett őrizetbe a IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének csütörtök hajnali leszakadása ügyében - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője péntek délután az MTI-t.

Horváth Katalin Fanni hozzátette: csütörtökön két huszonéves férfit vettek őrizetbe, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, az ugyanis nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához. Péntek délután egy 38 éves férfit is őrizetbe vettek, ő sofőrként működhetett közre a lopásban.    

A szóvivő közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a három férfi előzetes letartóztatását.
A rendőrség további tanúkat hallgat meg és várja a statikus szakértő jelentését is - mondta Horváth Katalin Fanni.
Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház egyik első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján, a helyszínen azt mondta: vélekedések szerint egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását a IX. kerületi Kén utca 3. szám alatti lakásban.
A IX. kerületi rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
   

Új otthonokba költözhetett a lakók többsége

Új otthonokba költözhetett a csütörtökön megsérült ferencvárosi épület lakóinak túlnyomó többsége - közölte a IX. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel. V. Szabó Szilvia tájékoztatása szerint a kitelepített 26 család közül 24 elfogadta a felajánlott új lakást. Az önkormányzat szakemberei - alig egy nappal a baleset után - péntek reggel 7 órára befejezték a lakók átköltöztetését.
Elmondta, hogy szinte mindenki jobb körülmények közé került, így például van olyan család, amelyik háromszobás panellakásba költözhetett.
Hozzátette: az a két család, amely nem fogadta el az önkormányzat által felajánlott lakásokat, rokonokhoz költözött.

A sajtóreferens közölte, néhány napon belül - a statikai vizsgálat eredményétől is függően - eldől, hogy a lakók kiköltöztetése ideiglenes vagy végleges megoldás-e. Jelezte: az önkormányzat már korábban döntött arról, hogy a rossz állapotú házat néhány éven belül elbontja.

Tájékoztatása szerint a balesetben megsérült két felnőtt már csütörtökön elhagyhatta a kórházat, és az öt gyermeket is várhatóan egy-két napon belül kiengedik a Heim Pál kórházból.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai 3-as számú lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé. Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását. A IX. kerületi rendőrkapitányság két huszonéves férfit őrizetbe vett, azzal gyanúsítják őket, hogy ellopták a lakóház két tartóoszlopát.


Két gyanúsítottat előállítottak

A rendőrség két huszonéves férfi előállított, mert  megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, amely nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője elmondta, a két férfi kihallgatása jelenleg is tart.
Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilenc ember könnyebben megsérült. Az öt gyereket - köztük egy csecsemőt - a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre.
   
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője azt közölte, hogy az épületből több mint száz embert mentettek ki.
   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!