Rendőrségi

2011.09.01. 14:38

Rendőrség: kivégzés történt Romonyán

A rendőrség szerint kivégzés történt a baranyai Romonyán: a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője szerelemféltésből több lövéssel oltotta ki élettársa és annak új barátja életét.

MTI

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön Pécsen sajtótájékoztatón elmondta: a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű gyanúsított a napokban tudta meg, hogy 37 éves ügyvéd élettársának új barátja van. Kapcsolatuk helyreállítását többször életveszélyes fenyegetéssel próbálta elérni, azt is mondta a nőnek, hogy "ki fog tárazni". Az élettárs azonban hajthatatlan volt.
   
Az egyik pécsi vállalat logisztikai igazgatójaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, több fegyvere is volt. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett magához, autóba ült, és ahhoz a romonyai házhoz hajtott, ahol élettársa és 36 éves paksi, szintén ügyvéd barátja tartózkodott.
   
A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. Utóbbi először a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték.
   
Fellegi Norbert azt mondta: kivégzés történt, a férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt, és számos alkalommal találta el őket.
   
A bűnügyi osztályvezető hozzátette, már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, őt látva az udvaron tartózkodó gyanúsított bement, és bezárkózott a házba.
   
Közben a barátja, majd maga a feltételezett gyilkos is hívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés során letett erről a szándékáról. A rendőr negyven percen át tartotta szóval, a gyanúsított végül kiment a házból, és megadta magát a rendőrség helyszínre érő akciócsoportjának.
   
Fellegi Norbert elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett, e szerint tettét a szerelemféltés és a bosszú motiválta. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.
   
Az osztályvezető kitért rá: vizsgálják az előre kitervelt szándékot és az aljas indokot is. Ha a gyanúsított bűnössége bebizonyosodik, tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.
   
Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság szombaton dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.



Kettős gyilkosság Baranyában - korábbi hírünk

Öngyilkos akart lenni tettének elkövetése után az a férfi, aki pisztollyal megölte élettársát és annak barátját szerdán a baranyai Romonyán.
Az MTI csütörtökön úgy értesült, hogy a rendőrséget a bűncselekményről egy szomszéd és a feltételezett elkövető is értesítette. Utóbbi közölte azt is: öngyilkos akar lenni, a rendőrség ügyeletesének azonban sikerült lebeszélnie erről, és szóval tartania addig, amíg a kiérkező rendőrök el nem fogták.

A férfi a kettős gyilkosságot valószínűleg szerelemféltésből követte el, ehhez sportlövőként vélhetően a saját, engedéllyel tartott pisztolyát használta.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután sajtótájékoztatót tart az ügyben.

 

  

OLDALTÖRÉS: Kettős gyilkosság Baranyában

 

 

 

 

Kettős gyilkosság Baranyában

Lelőttek egy ügyvédnőt, és a barátját is megölték a baranyai Romonyán szerda este.

A tett elkövetésével a nő élettársát gyanúsítja a rendőrség. Az MTI úgy értesült, hogy a kettős gyilkosság hátterében szerelemféltés áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!