Rendőrségi

2011.10.03. 15:03

Halálos biciklis balesetet a Pilisben

Feltehetően a sebességhatár be nem tartása miatt halt meg egy kerékpáros szombaton a Szentendrei Erdészet területén - közölte Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője hétfőn.

MTI

Lomniczi Gergely elmondta: az 51 éves solymári férfira a sikárosi vadászház és az ifjúsági tábor között talált rá az erdészet őrszolgálata szombat délután; a kerékpárja mellett fekvő férfit a mentők egy órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.
   
A szóvivő hozzátette: Visegrádon a Pap-rét és a Kaán-forrás közötti meredek szakaszon az elmúlt héten három kerékpáros-baleset is történt, közülük kettő súlyos, egy pedig könnyebb sérüléssel végződött. "Vélhetően mindegyik balesetet a sebességhatár túllépése okozta" - emelte ki a szóvivő. Mint mondta, sokan a sebességkorlátozó táblák ellenére sem tartják be az erdei utakon érvényes 30 km/órás korlátozást.
   
"Az erdészeti utakat nem nagy sebességre tervezték. Előfordulnak bennük éles kanyarok és keskeny szakaszok is, így gyorsasági edzésekre nem alkalmasak" - hangsúlyozta Lomniczi Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!