Rendőrségi

2011.11.25. 14:23

Megszökött egy elítélt Pálhalmáról

Megszökött egy elítélt a pálhalmai börtönhöz tartozó hangosi tehéntelepről - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken az MTI-t; a férfit a rendőrséggel közösen keresik.

MTI

A BVOP közlése szerint a férfi - akit közúti baleset okozása miatt jogerősen 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítéltek - csütörtök este a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó gazdasági társaság hangosi  telepéről szökött el.
A munkára kivezényelt fogvatartott felkutatása érdekében átvizsgálták a több mint tíz hektáros területet, de nem bukkantak a nyomára, ezért értesítették a rendőrséget. A rendőrség körözést adott ki a férfi ellen.
   
A pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet Fejér megyében, Dunaújváros mellett található. Az intézet pálhalmai központi létesítményből és három, egymástól több kilométerre fekvő objektumból (Sándorháza, Bernátkút, Mélykút) áll.
A Rácalmás-Hangos pusztán elhelyezkedő szarvasmarha-telepet az 1994-ben alapított, állami tulajdonban lévő Pálhalmai Agrospeciál Kft. üzemelteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!