Rendőrségi

2011.12.13. 07:29

Elfogták a mexikói Zetas drogkartell egyik alapítóját

Mexikói tengerészgyalogosok elfogták hétfőn a kegyetlenségéről elhíresült Zetas drogkartell egyik alapító tagját - jelentették be hivatalosan.

MTI

Raúl Lucio Hernández Lechugát Veracruz szövetségi államban fogták el, ahol a Zetas a Sinaloa kartell egyik szövetséges bandájával vív háborút a kábítószerpiac ellenőrzéséért - tette hozzá a haditengerészet. A "Szerencsés" ragadványnevű Hernández nem csak Veracruzban, de Puebla és Oaxaca államokban is a Zetas parancsnoka volt. A szövetségi kormány 1,2 millió dollár jutalmat ígért korábban annak, aki a férfi nyomára vezeti a hatóságokat.

Nem sokkal Hernández elfogásának bejelentése előtt a hadsereg közölte, hogy katonái tűzharcba keveredtek drogbanda-tagokkal a texasi határ közelében, és megöltek közülük 11-et. Az összecsapásban egy katona megsebesült. A lövöldözés úgy kezdődött, hogy a bandatagok rálőttek egy katonai járőrre egy épületből Valle Hermoso városban - közölte a védelmi minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!