Rendőrségi

2012.01.23. 17:21

Elfogták az ózdi rablókat

Öten raboltak ki brutálisan egy nyolcvan éven felüli házaspárt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajónémetiben, elfogták őket - tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

MTI

Házukban támadta meg múlt csütörtökön az öt, csuklyás férfi az idős embereket, súlyosan bántalmazták őket, majd a pénzükkel elmenekültek - ismertette az esetet Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetőit - akik közül a legfiatalabb 20, a legidősebb 32 éves - a bejelentéstől számított 24 órán belül elfogta.

A szóvivő elmondta: a támadók az ajtót kívülről a bántalmazás következtében eszméletüket vesztő, magatehetetlen idősekre zárták, emiatt a 82, illetve 85 sértett csak másnap délután az ablakon keresztül tudott a lakásból kijutni és segítséget kérni.

A bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek, mindkettőjüket kórházban ápolják.

A rablók kihallgatásukkor elmondták: a bántalmazás mellett egy bekapcsolt elektromos láncfűrészt tartottak a sértettek kezéhez és lábához, és azzal fenyegették meg őket, hogy ha nem mondják meg, hol tartják a pénzüket, levágják a kezüket és a lábukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!