Rendőrségi

2012.01.23. 19:47

Fürdőszobába zárva élt tíz éven át egy palesztin lány

Tíz éven át a fürdőszobába zárva élt egy 21 éves palesztin lány, az apja csak éjszaka engedte ki, hogy kitakarítsa a házat - mondta el a hatóságoknak.

MTI

A palesztin rendőrség hétfőn közölte: névtelen lakossági bejelentésre reagálva szabadította ki a ciszjordániai Kalkilíjában lévő ház szűkös fürdőszobájából Baraa Melhemet. Az apját, aki izraeli állampolgár, átadták az izraeli hatóságoknak. Szerdán kell a bíróság előtt megjelennie – mondta az izraeli rendőrség egyik szóvivője.

Melhem a Palesztina Hangja rádiónak elmondta, hogy tizenegy éves volt, amikor az apja bezárta őt a mellékhelyiségbe, és nem engedte iskolába járni, sem elvált anyját meglátogatni. Bottal, vashuzallal verték, csak egy pokrócot kapott, hogy ne fázzon – mondta el Hala Sreim, az ügyével foglalkozó szociális gondozónő.

"A fürdőszoba szűk volt, alig két négyzetméter, olyan, mint egy cella" – tette hozzá.

Az apa a palesztin rendőrség közleménye szerint beismerte, hogy "családi vita" miatt bezárta a lányt, és többnyire csak kenyeret adott neki enni.

A lány elmondta, hogy az apja rendszeresen leborotválta a haját és a szemöldökét, s csak havonta egyszer engedte zuhanyozni. Hajnali 1 és 4 között engedte ki a fürdőszobából, hogy kitakarítsa a házat.

Az apa a szociális gondozó szerint többször is arra biztatta a lányát, hogy kövessen el öngyilkosságot.

"Egyetlen vigasza a rádió volt" – mondta el Hala Sreim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!