Rendőrségi

2012.02.15. 12:41

Bérgyilkosokkal ölették meg magukat papok

Bérgyilkosokkal megölette magát két pap Kolumbiában, mert egyikük AIDS-beteg volt.

MTI

A kettős gyilkosság még tavaly januárban történt Bogotában, a két papra egy autóban találtak rá. A rendőrség először azt hitte, rablógyilkosság történt, ám e hét kedden az ügyészség közölte, hogy a nyomozás kiderítette: öngyilkosságról van szó. A 36 és 37 éves papok tanúvallomások alapján nagy valószínűséggel homoszexuálisak voltak, és bérgyilkosokat szerződtettek, hogy azok végezzenek velük.

Három héttel a haláluk előtt a beteg pap átutaltatott - mintegy 800 ezer forintnyi összeget - az anyjának. Barátjával ezután kapcsolatba léptek bűnözőkkel és 2 millió forintnyi összeget fizettek nekik, hogy végezzenek velük. A rendőrség a gyilkosságok után pár hónappal megtalálta az egyik pap mobiltelefonját egy bűnbandánál, és ez alapján derítette ki a bérgyilkossággal alaposan gyanúsíthatók kilétét. Összesen négy férfi vehetett részt a bűntettben, kettő már rács mögött van, akár 40 év börtönt is kaphatnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!