Rendőrségi

2012.02.09. 15:21

Játék pisztollyal raboltak bankot

Fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve rabolta ki a tokodi takarékszövetkezetet két férfi, a rendőrök két órán belül elfogták őket, illetve sofőrként segítő társukat; mint kiderült, a támadást játék pisztolyokkal követték el - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az előző nap történt rablás feltételezett tetteseit a lakásukon fogták el a nyomozók. Úgy akadtak a nyomukra, hogy a riasztás után felállított ellenőrző pontok egyikén áthaladt az az autó, amelyet később a pénzintézet kamerájának felvételein láttak meg a rendőrök - ismertette az elfogás körülményeit a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Léber Gabriella tájékoztatása szerint a gyanúsítottak elmondták, egy dorogi játékboltban vettek két játék pisztolyt és az ahhoz kapható, hangot és füstöt adó patront. A csuklyát maguk készítették egyikük feleségének harisnyáiból. Ezeket az eszközöket később megsemmisítették.

A fegyveresen elkövetett rablás öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - tette hozzá a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!