Rendőrségi

2012.02.29. 12:08

Testvérpárt gyanúsítanak a brutális polgári gyilkossággal

Egy helybeli testvérpárt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy brutálisan meggyilkoltak egy férfit február 14-én Polgáron - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Debrecenben.

MTI

Tóth Ferenc elmondta: az idősebb testvér, a 22 éves B. Antal részletes beismerő vallomást tett, beismerte, hogy szerelemféltésből, erősen ittas és gyógyszeres állapotban megölte ismerősét, a 30 éves, szintén polgári R. Andrást.

A rendőr alezredes tájékoztatása szerint azonban a vizsgálat azt is kiderítette, hogy a gyilkosság elkövetésekor jelen volt B. Antal 16 éves öccse is, aki közreműködött az áldozat levetkőztetésében, ugyanis "megtetszett nekik a megölt férfi nadrágja", s azt elvitték magukkal. Azt, hogy konkrétan kinek milyen szerepe volt az emberölésben, a várhatóan egy évig tartó szakértői vizsgálatok fogják kideríteni - tette hozzá az osztályvezető.

Tóth Ferenc az ügy előzményéről elmondta: február 15-én jelezték a helyi rendőröknek, hogy Polgáron, egy Lehel utcai lakatlan épületben egy ismeretlen férfi lemeztelenített holttestét találták meg. A férfit brutálisan meggyilkolták, az épület falain csaknem két méter magasságig voltak szétfröccsent vér nyomai.

A tanúkutatás során kiderült, hogy előző este hangos szóváltásba keveredett egymással B. Antal és R. András, s vélhetően egyikőjük a felismerhetetlenségig szétvert arcú áldozat. A nyomkereső kutyák B. Antal közelben lévő házáig vezették a nyomozókat, akik a bejárati ajtó falán is vérnyomokat találtak, s előkerült a bűncselekmény elkövetésének vélhető eszköze, egy balta is - tájékoztatott Tóth Ferenc.

A baltát - mint azt B. Antal a rendőröknek elmondta - azért vitte magával előző este a két, erősen ittas férfi, hogy kiverjék a lakatlan ház ablakkereteit és tüzet rakjanak a rendkívül hideg, szeles éjszakán. Közben azonban újólag összeszólalkoztak, s megtörtént a brutális gyilkosság.

Tóth Ferenc rámutatott arra, hogy a bűncselekmény elkövetésénél végig jelen volt B. Antal öccse, akinek a gyilkosságban való szerepét az eljárás során fogják tisztázni. Addig a testvérpár előzetes letartóztatásban marad - közölte a rendőrtiszt, megerősítve, hogy az ügy mindhárom szereplője a helyi romaközösség tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!