Rendőrségi

2012.03.29. 07:24

Elkezdődött a Cozma-gyilkosság tárgyalása

Győr - Példátlan biztonsági intézkedések mellett csütörtökön reggel megkezdődött a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalása másodfokon a Győri Fellebbviteli Bíróságon. A tárgyalásról laptársunk, a Napló élőben tudósít.

Vas Népe

Az épület környékén fokozott rendőri jelenlét tapasztalható, több tucatnyian vigyáznak a biztonságra. A tárgyalásra érkezők szigorú biztonsági átvizsgálás után léphettek be a bíróságra. Három tárgyalótermet jelőltek ki, Külön teremben foglaltak helyet a vádlottak rokonai, az írott sajtó képviselői, a fotósok pedig abban a teremben dolgozhatnak, ahol a másodofokon eljáró tanács ülésezik - írja a Napló-online. Folyamatosan frissülő tudósításukat itt érhetik el!

Elsőfokon életfogytiglanra ítélték Raffaelt és Németh Győzőt

A Veszprém Megyei Bíróság tavaly nyáron hozott elsőfokú ítéletében Raffael Sándor, illetve Németh Győző első- és másodrendű vádlottakra életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki. Sztojka Iván az elsőfokú ítélet szerint 20 év fegyházbüntetést kapott.

Raffaelt, Némethet és Sztojkát társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek.

A tárgyaláson többek között megjelent dr. Helmeczy László is, a Cozma család jogi képviselője, valamint dr. Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém elnöke is. 

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!