Rendőrségi

2012.03.23. 13:31

Felmentették a férfit, aki alvó feleségét próbálta megölni

Felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a nyírkarászi férfit, aki gázzal próbálta meggyilkolni lakásukban alvó feleségét; az ítélet az ügyészségi fellebbezés miatt nem jogerős.

MTI

Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnökhelyettese, szóvivője a tényállást ismertetve az MTI-nek elmondta: a házaspár a 2011. július 8-ára virradó hajnalon összeszólalkozott, majd a nő lefeküdt aludni. A férfi az udvaron lévő gázcsonkra műanyag csövet rögzített, amelynek a másik végét bevezette a felesége szobájába az ablakba fúrt lyukon keresztül, a csőbe pedig vezetékes gázt engedett be.

A törvényszéki tanács számítása szerint tíz, maximum tizenöt percen keresztül áramlott a helyiségbe a gáz. A nő időközben felébredt és segítséget kért. A férfi néhány perces gázbeáramlást követően a bevezetett csövet eltávolította, a gázt pedig elzárta - közölte a szóvivő.

Az ügyben beszerzett műszaki szakértői vélemény szerint egy robbanáshoz harminckilenc percig, az élet kioltására három óra harminchárom percig - az orvosszakértői vélemény szerint másfél óráig - tartó gázbeáramlásra lett volna szükség.

Arra nincs bizonyíték, hogy a vádlott azért szerelte le a csövet, mert tudomást szerzett arról, hogy a sértett értesítette a rendőrséget, vagy azért, mert önként elállt a cselekmény befejezésétől - ismertette az ítélet indoklását Nyakó Zsuzsanna, emlékeztetve arra, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény rendelkezése szerint a kétséget kizáróan nem bizonyított tény nem értékelhető a vádlott terhére.

Hozzátette: a törvényszék bírói tanácsának megállapítása szerint az eredményelhárítás önkéntes volt, és a vádlottat felmentették az előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének vádja alól.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be, a vádlott és annak védője tudomásul vette a bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!