Rendőrségi

2012.03.27. 12:11

Megkezdődött Eclipse-ügy büntetőpere

Tagadta bűnösségét a milliárdos áfa-csalással vádolt, a Fővárosi Törvényszéken kedden megkezdődött Eclipse-ügy elsőrendű vádlottja, Deák Endre, 11 társa nem kívánt vallomást tenni.

MTI

Az ügyészség szerint a gépkocsik eredetiségvizsgálata, a biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán a 2002 után jelentős, informatikai jellegű állami megbízásokat elnyert Eclipse Kft. vezetői annak érdekében, hogy a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékét csökkentsék, 2006 után fiktív számlák, teljesítési igazolások segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be.

Deák Endrét, az Eclipse volt ügyvezetőjét tettesként, társait, akik az Eclipse-nél, illetve az alvállakozóknál dolgoztak, bűnsegédként vádolta meg az ügyészség bűnszervezetben elkövetett csalással. Az ügy negyedrendű vádlottja az egyik alvállakozó, a Zömök kft. élén a vádbeli cselekmények idején állt Püski László, aki a titkosszolgálati vezetők ellen kémkedés vádjával folyó ügy egyik vádlottja és abban az ügyben jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Deák a keddi tárgyaláson arról beszélt, hogy cége számos minősített adatot kezelt, az alvállakozókra vonatkozó kérdésekre pedig titkos információkkal összefüggésben jelenleg nem válaszolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!