Rendőrségi

2012.03.12. 11:53

Top 3-as bűnözőt fogtak el

Tizennégy év bujkálás után Angliában fogták el a rendőrök a napokban azt a férfit, aki a gyanú szerint társával megölte ellenlábasát Pécs közelében.

MTI

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn a rendőrség honlapján közölte: az új személyazonossággal a szigetországban élő H. Gábort a múlt hét munkahelyén, egy fuvarozócégnél fogták el az angol rendőrök.

Az NNI utalt rá, hogy a férfi a harmadik helyet foglalta el az országos körözési toplistán, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetése miatt keresték. A gyanú szerint társával 1998. január 21-én Pécs mellett megölte ellenlábasát.

H. Gábor azóta szökésben volt, az NNI kiemelt körözöttek felderítésére és elfogására létrehozott célkörözési alosztálya akadt a nyomára. Az eljárás néhány héttel ezelőtt vett olyan fordulatot, amelynek alapján valószínűsíteni lehetett, hogy a férfi új személyazonossággal Angliában bujkál.

A nyomozók felvették a kapcsolatot az angol rendőrökkel, és ők rövid idő alatt felderítették a tartózkodási helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!