Rendőrségi

2012.04.24. 15:14

Erőszakos zaklató tartja rettegésben Szombathelyt

Válogatás nélkül támad fiatal nőkre, lányokra, asszonyokra az a férfi, akitől hetek óta retteg Szombathely. Szexet akar, aki ellenáll, megveri. Legutóbb egy tízéves kislány esett ádozatul. A rendőrség nem nyilatkozik, a Facebookon már önvédelmi csoport szerveződik.

Bajdó Bettina

Sorozatban ért támadás nőket az elmúlt hetekben a vasi megyeszékhelyen. Szerkesztőségünkbe három konkrét esetről érkezett hír, ám a városban azt beszélik, hogy a támadások száma öt és tíz közé tehető. Hétfő délután szerettünk volna információt kérni a rendőrségtől a nőket érő támadásokról, ám a hatóság - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem ad ki egyelőre információt az esettel kapcsolatban.

Nemrég lapunk arról számolt be, hogy súlyos bűncselekmény helyszíne volt március 27-én a Bem József utca egyik lakóházának földszintje. Fiatal gyermekes anyára támadt rá egy elvetemült férfi. Akkor az áldozat férje nyilatkozott lapunknak, s elmondta, felesége a lakásba tartott, amikor a támadó kérdést tett fel neki. Ezután belökte a lakásba és felszólította az asszonyt, hogy tegye a gyereket az ágyra. A fiatal nő ellenállt, ekkor a szatír ököllel erős ütéseket mért rá, két helyen is eltörte az állkapcsát. A hölgy súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy másik támadásról is értesültünk, mely április 21-én történt, ugyancsak a Bem József utcában. Információink szerint a támadó az egyik lépcsőház biciklitárolójába zárt be egy fiatal nőt, s szexre akarta kényszeríteni. A nő azonban ellenállt, emiatt a támadó lefejelte és összeverte. Az első ütés után a nő segítségért kiáltott, ezzel megfutamította a támadóját. Információink szerint ezeken az eseteken kívül történt még egy hasonló bűntett:  még egy nőt megtámadtak körülbelül két hete a Szabó Miklós utcában.

Hétfő este ismét lecsapott egy szatír, egy 10 éves lányt támadtak meg este háromnegyed hétkor a Szent Flórián körúton. Egyelőre nem tudni, van-e kapcsolat a korábbi esetek és a hétfői között. Úgy tudjuk, hogy a kislány nem volt egyedül, hétéves kishúgával éppen hazafele tartott, amikor lecsapott rá a támadó. A kisebbik lány el tudott menekülni, hogy segítséget kérjen. A támadó meg akarta erőszakolni a lányt, ez szerencsére nem sikerült neki. A történtek miatt a kislány  kórházba került, pszichológus segít neki feldolgozni a történteket. 

Információink szerint a rendőröknek az áldozatok elég pontos személyleírást tudtak adni, az elmúlt hetekben ez alapján keresték a támadót, illetve támadókat. Úgy tudjuk, hogy kedden délelőtt a rendőrök letartóztattak egy férfit, akit a Szabó Miklós utcai eset  elkövetésével gyanúsítanak.

Csoport szerveződik a Facebookon

Egy közösségi oldalon terjedt az elmúlt napokban egy felhívás, mely szerint a civileknek sem kell ölbe tett kézzel ülniük, ők is segíthetnek abban, hogy biztonságosabb legyen a város. Szombathelyen vannak páran ugyanis, akik úgy gondolják, tehetnek ők is valamit családjuk és a fiatalok védelme érdekében. Felhívták a figyelmet arra is, hogy nem önbíráskodni akarnak, csak összefognak, s szervezetten járják a város utcáit, hogy ezzel is megpróbálják elejét venni a nőket, gyerekeket érő támadásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!