Rendőrségi

2012.04.23. 17:18

Gyilkos elmék: a tartós válság kikezdi az idegeket

Bravúros gyorsasággal kapta el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség két fegyveres gyilkosság elkövetőit a napokban. Erről kérdeztük a főkapitányt.

Kozma Gábor

Két súlyos bűncselekmény okán került reflektorfénybe Győr-Moson-Sopron megye az elmúlt napokban. Sopronban tinédzserek, Győrben pedig egy vendéglős ölt. A rendőrök mindkét esetben gyorsan elfogták a tetteseket. Dr. Takács Tibor ezredes sokáig a vasi RFK-n szolgált magas beosztásokban, majd a Győr-Moson-Sopron megyei RFK élére került. Őt kérdeztük.


– Vasárnap 11 óra körül maga a gyanúsított, P. Lajos 34 éves tulajdonos hívta a rendőrséget. Bejelentette, hogy két férfit önvédelemből lőtt le Győrben, a Bercsényi ligeti presszója előtt. A rendőröket a gyanúsított a helyszínen várta –mondta el az ezredes, hozzátéve: a vizsgálat eddigi adatai szerint a vendéglős és a későbbi áldozatok régóta haragos viszonyban álltak. Mindez odáig vezetett, hogy két embert lelőttek, akárcsak Sopronban, bár ott más indítékkal. A főkapitány hangsúlyozta: Győr-Moson-Sopron megyét országosan a negyedik legbiztonságosabb és a hetedik legeredményesebb megyeként tartják számon.


– Az alig öt nap elteltével történt két gyilkosságot kivételes hullámnak tekintjük, mely alapvetően nem rendíti meg bűnügyi, közbiztonsági helyzetünket – fűzte hozzá. 

– Hozzátartozóim szinte mindannyian Vas megyében élnek. Állandó lakhelyem is ott van, életvitelszerűen jelenleg Győrben lakom. Rendszeresen járok haza, Vasba. Kapcsolatom rokonaimmal, barátaimmal mit sem változott. Érdekelnek a vasi események, állandó tájékoztatást kapok – mondta a főkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!