Rendőrségi

2012.04.22. 15:58

Lövöldözés Győrben – Önvédelemre hivatkozott a gyanúsított

Önvédelemre hivatkozott rendőrségi kihallgatása során az a 34 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap délelőtt Győrben, egy vita után, lelőtt két embert - közölte újságíróknak nyilatkozva a megyei főkapitányság szóvivője.

MTI

Kocsis Tünde egyelőre nem adott választ azokra a kérdésekre, hogy a presszóst érték-e sérülések, illetve volt-e fegyver a két későbbi áldozatnál.
   
Közlése szerint a ravaszt kétszer meghúzó, időközben őrizetbe vett férfi ellen - aki maga jelentette be a történteket a rendőrségen - több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.
   
A szóvivő elmondta, hogy az áldozatok néhány évvel fiatalabbak a gyanúsítottnál. Egyiküket, aki autóban ült, mellbe, a másikat, aki a jármű mögött állt, hátulról tüdőn lőtte a férfi. A gyanúsított – akit jelenleg is kihallgatnak – már a rendőrséget hívva közölte, hogy önvédelemből lőtt.
   
Korábbi közlés szerint a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa régebb óta haragos viszonyban volt  áldozataival. Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak. Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány, hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki az utcán adott le rájuk egy-egy lövést engedéllyel tartott sörétes puskájával. A sérültek életét a mentők egy órás helyszíni küzdelemmel sem tudták megmenteni.
   
Kocsis Tünde elmondta, hogy a férfi nem tanúsított ellenállást, amikor a helyszínről előállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!