Rendőrségi

2012.04.11. 09:11

Taxisofőröket mészároltak le

Fegyveresek két támadásban lelőttek nyolc taxisofőrt helyi idő szerint kedden az észak-mexikói Monterrey városában - közölték a hatóságok. Három arra járó ember, köztük egy nyolcéves lány megsebesült.

MTI

Jorge Domene Zambrano, Nuevo León állam közbiztonsági szóvivője elmondta, hogy négy fegyveres egy taxiközpontnál végzett az első öt sofőrrel, majd néhány perccel később feltehetően ugyanaz a csoport lőtt agyon másik három taxist néhány háztömbbel odébb.

A szóvivő közlése szerint az áldozatok engedély nélkül taxiztak. A rendőrség egy volt taxisofőr után nyomoz, aki feldühödött és megfenyegette kollégáit, miután drogárusítás miatt elbocsátották a társaságtól.

Ugyancsak kedden 13 embert öltek meg a nyugati Michoacán államban. Katonák négy emberrablót lőttek le egy túszmentő akcióban, három megkötözött holttestet találtak egy országúton, és hat tetemet különböző helyeken Tancitaro város körül. A nyomozók szerint az esetek összefüggnek egymással: a helyszíneken az Új Nemzedék nevű kábítószerbanda üzeneteit találták a rendőrök.

Acapulco üdülőhelyen a rendőrség őrizetbe vette egy "városi terepjáró" sofőrjét és két utasát, akiken kívül még hét holttestet találtak a szabadidő járműben, ötöt közülük lefejezve. Arturo Martínez, Guerrero állam szóvivője közölte, hogy a nyomozás a három elfogottnak a szervezett bűnözéshez fűződő kapcsolatát vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!