Rendőrségi

2012.09.27. 18:40

Domonyvölgyi gyilkosság - Elfogták a gyanúsítottat

Több sajtóértesülés jelent meg a domonyvölgyi gyilkossággal kapcsolatban, miután a rendőrség közölte: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csütörtökön elfogták az emberölés feltételezett elkövetőjét.

MTI

Az MTI megkeresésére Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője ezeket nem kívánta kommentálni, bővebb tájékoztatást péntekre ígért.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy megöltek egy nőt Domonyvölgynél, a holttestét előző nap találták meg. A rendőrség azok jelentkezését kérte, akik hétfőn 16 és 20 óra között a 3-as főút Gödöllő és Emőd közötti szakaszán közlekedtek, és láttak egy sárga Opel Corsát, amely több esetben megszegte a közlekedési szabályokat, és a közlekedésbiztonságot veszélyeztetve haladt.

Az M1 csütörtök esti Híradójában azt mondták: vélhetően az áldozat autóját találták meg Emődön egy szántóföldnél hétfő este munkások. A rendőrség nem erősítette meg, hogy valóban a nő autóját találták meg - tették hozzá a Híradóban.

A HírTV meg nem erősített információja szerint a feltételezett gyilkost Pest megyében fogták el a TEK emberei. A televízió kérdésére a hatóság annyit közölt, hogy a férfit élve fogták el.

Az RTL Klub Híradójában elhangzott, elképzelhető, hogy a domonnvölgyi támadó gyilkolt meg három hete egy férfit Budapesten. Az RTL Klub honlapján azt írta: a két gyilkosságot ugyanúgy követték el, a gyilkos egyszer nyakon szúrta áldozatait, majd magukra hagyta őket és elmenekült.

A Blikk szerdán arról számolt be, hogy a gyilkosság áldozatát a Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lapnak egy diák azt mondta, a sárga Opel Corsával közlekedő nő autójába akkor szállt be a férfi, amikor a jármű várakozott a kocsisorban. Az autó ezután nem a megszokott útvonalán haladt tovább.

A napilap arról is írt, hogy a férfitól DNS-mintákat találtak a Miskolc közelében elhagyott gépkocsiban, és információjuk szerint a gyilkosság napján a megölt nő már a második kiszemelt áldozata volt a férfinak, de mivel az első sikoltozni kezdett, a támadó elmenekült.

Szerdán Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt, ezért a Heves megyei rendőrség nagy erőket vont össze, és ellenőrzéseket tartottak a település környékén.

A Pest megyei rendőrség szerda reggel hozta nyilvánosságra a férfi fantomképét és személyleírását. Szerda este a PMRFK azt közölte: egy Gödöllőn elkövetett hétfői rablási kísérlet tettese után nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság, és vizsgálják azt is, hogy van-e összegfüggés az eset és az ugyanazon a napon Domonyvölgyben elkövetett emberölés között.

Az áldozat a Szent István Egyetem munkatársa volt. Az egyetem honlapjára szerda este a következő közlemény került fel: "Mi, a Szent István Egyetem polgárai, megrendülten értesültünk munkatársnőnk tragikus haláláról. Emlékét kegyelettel megőrizzük."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!