Rendőrségi

2013.02.19. 08:21

Hét éven keresztül sikkasztott

A gyanú szerint a szombathelyi bank munkatársa hét éven keresztül fiktív személyek részére nyitott bankszámlákat, és azokat több mint százmillió forint értékben terhelte meg.

Vas Népe

Az egyik szombathelyi pénzintézet alkalmazottja ellen sikkasztás és magánokirat-hamisítás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Vas Megyei Főügyészségre továbbította.

A megalapozott gyanú szerint a bank munkatársa 2003. januárjától hét éven keresztül, tizenkilenc esetben fiktív személyek részére nyitott bankszámlákat, valamint öt létező, de az adott banknál ügyféli minőségben nem álló és további tizenhat, a banknál ügyfélként szereplő személy nevére, a beleegyezésük nélkül nyitott bankszámlákat, majd ezeken különféle banki műveleteket végzett. A számlákat, jogosulatlanul, több mint százmillió forint értékben terhelte meg, melynek következtében a pénzintézet és a természetes személyek is károsultak.

A nyomozás adatai szerint egy szombathelyi személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy közreműködött a jogtalanul átutalt összegek készpénzben történt felvételében, ezért ő megalapozottan gyanúsítható bűnpártolás vétség elkövetésével. Az ügyfelek kártalanítása megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!