Rendőrségi

2013.11.06. 14:16

Vádemelési javaslat a vadásszal szemben

A férfi golyós vadászfegyverét ürítette, melynek során a fegyver elsült és a lövedék az egyik, kísérőként jelen lévő vadász combjába fúródott.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának Vizsgálati Alosztálya 2013. áprilisában, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy szombathelyi férfivel szemben. A 64 éves vadász, társaival együtt vadkár-elhárítási tevékenységet folytatott a Rábahidvég és Sorokpolány között található erdős területen. A férfi golyós vadászfegyverét ürítette, melynek során a fegyver elsült és a lövedék az egyik, kísérőként jelen lévő vadász combjába fúródott, aki ennek következtében maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Az igazságügyi orvosszakértő bevonása mellett folytatott nyomozást a hatóság befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!