Rendőrségi

2014.08.06. 18:55

Esti ingatlanvita erővel (frissítve)

Alsószölnök – Erőfitogtatással akarták rendezni a tulajdonlással kapcsolatos ingatlanvitát szerdán este a Fő utca 42-ben.

Bajdó Bettina

Váradi Attila a feleségével és egyéves kislányával lakik az alsószölnöki házban, amelynek vételárát 2011 vége óta részletekben törlesztette a tulajdonosnak. Állítása szerint a szerződésbe foglalt 5 millió forintból 3 milliót már kifizetett, amióta azonban – 9 hónapja – elveszítette a munkáját, nem tudta utalni a pénzt. Váradi Attila szerint a ház tulajdonosa időközben eladta a házat; szerdán pedig az új tulajdonos, valamint mintegy 15 fős, fenyegetően föllépő társaság kíséretében felszólította őt, hogy azonnal költözzön ki a Fő utca 42-ből. Váradi Attila bejelentést tett a Szentgotthárdi Rendőrőrsön, a rendőrök kiérkeztek a helyszínre. Mintegy másfél órás vita után a társaság elhagyta a ház udvarát.

Az ingatlan régi tulajdonosa megkereste lapunkat, aki azt állítja, nem minden úgy van, ahogy az albérlők mondják. Hangsúlyozta, hónapok óta folyik az egyezkedés az ingatlanban élőkkel, tudták, hogy mi zajlik a ház körül. Többször felszólították már a bérlőket, hogy költözzenek ki az ingatlanból, ezt ügyvédi úton is megtetették. Úgy fogalmazott, úgy tűnik, ebben az országban a bérlőnek több joga van, mint az ingatlan tulajdonosának. Annyit fűzött hozzá, feljelentést tettek a Szentgotthárdi Rendőrőrsön. Ezt Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is megerősítette.

Délután kiderült, hogy időközben sikerült megegyezniük a feleknek, az albérlők kiköltöznek az ingatlanból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!