Rendőrségi

2014.09.09. 13:57

Gyakorlat előzte meg az éles riasztást Körmenden

Az esethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kiürítették és átvizsgálták az épületet, de a jelzés szerencsére tévesnek bizonyult. A tűzoltók magabiztosan és gyorsan hajtották végre feladataikat, hiszen épp az elmúlt héten gyakorlatoztak az intézményben.

Gyakorlat előzte meg az éles riasztást Körmenden, az Unger László Idősek Otthonában. A helyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság múlt csütörtökön tartott parancsnoki ellenőrző gyakorlatot az intézményben. A felkészítésen a körmendi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltók is részt vettek.

Fotók: Lengyel Lajos tű. alez., Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

A feltételezés szerint az épület konyhájában tűz ütött ki, amely veszélyeztette az otthonban lakó idős embereket és az intézmény személyzetét. A helyszínre riasztott tűzoltók gondoskodtak a lakók biztonságba helyezéséről, majd azonnal megkezdték az épület átvizsgálását és a lángok megfékezését. A gyakorlat jól sikerült, az egységek a feladatot a munkavédelmi előírások és biztonsági szabályok betartásával, pontosan hajtották végre, így azt a gyakorlat vezetője „MEGFELELT"-re értékelte.

A vasárnapi riasztás azonban már nem gyakorlat volt. Az előzőleg végrehajtott gyakorlatnak köszönhetően a kiérkező tűzoltó egységek felkészülten, a szükséges helyismeret birtokában, szakszerűen hajtották végre a beavatkozást.

Ez az eset is a felkészülést szolgáló gyakorlatok jelentőségét igazolja, hiszen éles esetben az épület, a lakók, a tűzcsapok és tűzzáró ajtók, valamint a menekülési útvonalak ismerete nagy mértékben hozzájárul, hogy a tűzoltók biztonságosan és gyorsan hajtsák végre munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!